Thursday, July 23, 2009

balik kampong.

sunggoh teruja. itu perasaanku sekarang. tak sabar menanti jam 7 petng. setelah beberapa minggu tidak pulang ke rumah ahirnya tiba masa yg dinanti,ditunggu-tunggu oleh ku. aku diberikan masa seminggu untuk dihabiskan bersama keluarga,rakan dan juga buku-buku. haha. tetapi tidak dapat ku gambarkan akan bagaimanakah cuti aku nanti kerana elaun tak masok-masok lagi. pening dan sakit hati sunggoh dgn badan pentadbiran.


harini aku akan pulang ke rumah. setelah kira-kira 3 minggu berjauhan dgn keluarga dan rakan-rakan. keterujaan aku ingin pulang ke rumah ini menyebabkan aku terjaga agak awal dari kebiasaannya. terlalu teruja agaknya. ini yang mendorong aku untuk berkongsi cerita pada masa ini.


bas yang akan ku naiki akan dijadualkan akan bertolak kira- kira pukol 7.15 dari sg petani kedah. aku tidak tahu sama ada bas yg akn ku naiki ini akan singgah di penang sentral,tetapi harapnya tidak kerana ini akan memakan mase yg lebih lama. aku tidak tahu siapa akan dudok di sebelah ku ketika dlm bas nnt. tetapi alangkah baiknya seat disebelah ku itu kosong. jadi tiada siapa yg akan menggangguku.


pakaian ku masih belom dikemas sepenohnya walaupun aku akan pulang kerumah pada petang hari. tidak tahu beg mana yg harus digunakan. ingin membawa beg kecil sahaja,tetapi semacam tidak muat pula.beg besar? seperti menyusahkan pula walupun beg itu tidaklah sebesar mana.


malam terakhir yang telah dihabiskan tadi agak suram bagi ku. walaupin pada awal malam tersebut aku pergi ke pasar yg berada dalam uitm ini sendiri. emosi aku tidak setabil ini. PMS kot. haha. ak

0 comments: